Coma Vella - Priorat Tinto
Coma Vella - Priorat Tinto
Alle wijnen

2016 Coma Vella - Priorat Tinto

Mas d'en Gil 0.75l

29

90

per fles

Een assemblage van garnatxa, carinyena en syrah uit de ‘Vall de la Coma’ van oude stokken aangeplant op een bijzondere bodem van leisteen. Deze ‘Criança’ krijgt een lange opvoeding en flesrijping.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een assemblage van garnatxa, carinyena en syrah uit de ‘Vall de la Coma’ van oude stokken aangeplant op een bijzondere bodem van leisteen. Deze ‘Criança’ krijgt een lange opvoeding en flesrijping.

Proefnotitie

Expressief en complex met tonen van rozemarijn, zwart fruit en specerijen. Geconcentreerd maar met de juiste dosis frisheid.

Schenkadvies

Vanaf nu (uit karaf) tot 2035, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Combineert prachtig bij gebraden entrecote en ossenhaas of magret de canard.

Details

Streek

Cataluña

Herkomst

Priorat

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Carignan/cariñena/carignano/mazuelo (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Mas d'en Gil

Mas d’en Gil is een familiedomein in Bellmunt, Priorat, dat zowel een bijzondere historie als een unieke ligging heeft. Om te beginnen met die historie: Pere Rovira kocht het domein en schonk het vervolgens aan zijn dochters Pilar en Marta. Pere wilde het stuk grond graag in de familie brengen, omdat hij – zelf ook wijnmaker – de potentie van de hooggelegen wijngaarden zeer groot achtte. Dat had hij goed ingeschat: de wijngaarden profiteren van koele winden en zijn diep geworteld in een ondergrond bestaand uit ‘llicorella’, een zeldzame leisteengrond. En wat betreft de inschatting van de capaciteiten van zijn dochters had hij het al helemaal bij het rechte eind. Mas d’en Gil is hedendaags een van de beste wijnproducenten van Priorat.

Regioinformatie

Cataluña

Als een ‘land binnen een land’ is Catalonië een uitzonderlijke streek, met trotse Catalanen met hun eigen cultuur en taal. Het rijkste gebied van Spanje, met als hoofdstad Barcelona, loopt op veel gebieden voor op de rest van het land. Denk maar aan de revolutionaire gastronomische vernieuwing, die hier begon in de keukens van Ferran Adrìa en andere chefs. Zij combineerden traditionele streekingrediënten met innovatieve technieken. Diezelfde tendens is ook in de Catalaanse wijnindustrie terug te zien. Wijnbouw is hier al eeuwenoud, maar de Catalanen lopen met hun moderne vinificatietechnieken voor op de rest van het land. Zo gebruikten ze als eersten in Spanje roestvrijstalen fermentatietanks. De wijngaarden in de streek beslaan ongeveer 60.000 hectare, wat zo’n 38 miljoen liter wijn per jaar oplevert. Veel daarvan gaat richting Barcelona, maar een aanzienlijk deel is bestemd voor export. Catalonië heeft tien DO’s (Denominacíon de Origen) en de overkoepelende DO Catalunya. Daarbinnen zijn spannende wijnen van zowel lokale als internationale druivenrassen te vinden. Wijnen zijn er in alle denkbare stijlen, van krachtig rood tot elegant mousserend. De cava is de bekendste Spaanse bubbel.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven