Cognac Grande Champagne V.S.O.P.

Cognac Grande Champagne V.S.O.P. - Maison Paul Beau

Maison Paul Beau 0.35l

23

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Subtiel van smaak, mooie balans tussen fris perenfruit en tonen van hout en karamel. Laat een heerlijk frisse indruk achter. Een prachtig geurende Cognac van zeer hoog niveau.

Details

Streek

Cognac

Herkomst

Cognac

Kleur / Soort

Distillaten

Wijn karakter

Gedistilleerd

Inhoud

0.35l

Alcohol %

40%

Druivenras

Ugni blanc/trebbiano (wit)

Domeininformatie

Maison Paul Beau

Maison Beau werd eind negentiende eeuw opgericht door de vader van Paul, Samuel. Hij breidde het wijngaardoppervlak aanzienlijk uit. Na de Eerste Wereldoorlog nam zoon Paul het bedrijf over samen met zijn vrouw Denise. Sinds 1977 draagt het huis zijn naam, maar de dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de derde generatie. Bij Maison Paul Beau gaat de aandacht vooral uit naar de rijping van Cognac. Dit is bijzonder, omdat de meeste huizen snel rendement willen hebben op hun investeringen. De langgerijpte Cognacs van Paul Beau hebben al vele prijzen in de wacht gesleept. De wijngaarden van Paul Beau liggen voor een groot deel in de Grande Champagne en vormen een uitstekende basis voor Cognac van hoge kwaliteit.

Regioinformatie

Cognac

Cognac is een groot gebied ten noorden van Bordeaux, rond de stad Cognac. Het gebied is onderverdeeld in zes verschillende districten: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Bon Bois, Fine Bois en Bois Ordinaires. Champagne slaat hier niet op het gebied waar de mousserende wijn vandaan komt, maar op de kalkrijke bodem. Die bodem geeft heel droge basiswijn die zich uitstekend leent om te distilleren. De beste cognacs komen uit de Grande Champagne. Meestal is cognac een blend van distillaten uit verschillende gebieden. Er staat dan geen herkomstbenaming op de fles. Uitzondering is Fine Champagne, deze aanduiding wordt gebruikt als meer dan de helft van de assemblage uit brandewijn van de Grande Champagne bestaat. Voor de productie van cognac zijn vier druivensoorten toegestaan: ugni blanc, folle blanche, colombard en sémillon. De lichte basiswijn wordt twee keer gedistilleerd. De ‘première chauffe’ met een alambiek, geeft een distillaat van rond de 30˚ alcohol. De tweede distillatie, de ‘bonne chauffe’ levert een zeer hoog alcoholgehalte op. Dit wordt weer aangelengd met zuiver water tot rond de 75˚. Hierna rijpt de cognac vele jaren op fust. Deze lagering bepaalt ook de leeftijdsaanduiding op de fles. Een V.S. is minimaal 2 jaar gerijpt, de V.S.O.P. (very superior old pale) heeft een minimale rijptijd van 4 jaar gehad. X.O. (ook wel Extra of Napoléon genoemd) is minimaal 6 jaar oud. Deze leeftijdsaanduidingen kunnen per cognachuis verschillen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen