Campana rosé - Corbières
Campana rosé - Corbières

2021 Campana rosé - Corbières - Château Beauregard Mirouze

Château Beauregard Mirouze 0.75l

9

90

per fles bij een afname van 6 / 10,95 per fles

Op Château Beauregard Mirouze maken ze wijn met groot respect voor de natuur. Slechts 25 van de 250 hectare land is beplant met wijnstokken. De rest bestaat uit naaldbossen en garrigue. Dat proef je terug in deze fris fruitige rosé, gemaakt van cinsault en syrah, die een koele schilweking ondergaan.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Op Château Beauregard Mirouze maken ze wijn met groot respect voor de natuur. Slechts 25 van de 250 hectare land is beplant met wijnstokken. De rest bestaat uit naaldbossen en garrigue. Dat proef je terug in deze fris fruitige rosé, gemaakt van cinsault en syrah, die een koele schilweking ondergaan.

Proefnotitie

Het kruidige garriguegewas dat in de ruige Corbières weelderig groeit, proeven we terug in de Campana rosé. De neus is verleidelijk met tonen van witte perzik, peer en bloesem. Verder proeven we bosaardbeitjes, framboos en witte peper. De wijn barst van het sappige fruit en is heerlijk verkwikkend!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Serveer met

Erg lekker bij een groente quiche of verse pizza.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Corbières

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Cinsaut/ cinsault (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Château Beauregard Mirouze

Karine en Nicolas Mirouze zijn beiden landbouwkundig ingenieur. Na hun studie werkten ze in Parijs in respectievelijk de bankwereld en de IT. Na een aantal jaar besloten ze terug te keren naar Zuid-Frankrijk om hun droom waar te maken. Ze wilden het familiedomein dat al zeven generaties in hun bezit was voortzetten, het prachtige land cultiveren en unieke wijnen maken, met respect voor de natuur. Beauregard-Mirouze ligt in het ruige massief dat luistert naar de naam Fontfroide, een verwijzing naar de bronnen met koud water die in het gebied liggen en voor een groot deel het koelere microklimaat bepalen. In totaal bezitten Nicolas en Karine hier maar liefst 250 hectare land, waarvan er slechts 25 zijn beplant met wijnstokken. De rest bestaat uit bossages (kreupelhout) en naaldbossen. Het natuurlijke evenwicht is hierdoor zéér bijzonder. Ziektes in de wijngaard komen nauwelijks voor. De grootste vijand van de druiven is het wilde zwijn, die gek is op druiven.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Wijn met een 'bite'

Wauw….dat is even wat anders. Een wilde ongetemde rosé boordevol rood fruit. Rozerood van kleur, aromatisch, veel kersen, snoepjes, cassis, kruidig, medicinaal met witte peper in de afdronk. Een wijn met een ‘bite’ om op te kauwen en te herkauwen tijdens een gesprek met wijnliefhebbers en -fanaten. Het is een vin nature, biodynamisch, met weinig sulfiet, natuurlijk depot en een spontane vergisting van de druivenrassen cinsault, syrah en grenache. - Klazien Vermeer

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven