Belle Rosée - Bordeaux rosé
Belle Rosée - Bordeaux rosé
Alle wijnen

2021 Belle Rosée - Bordeaux rosé

Château de Fontenille 0.75l

10

95

per fles

Cabernet sauvignon (85%), aangevuld met cabernet-franc (15%) staan aan de basis van deze verkwikkende rosé uit het geliefde Entre-deux-Mers gebied, die door een opvoeding ‘sur lie’ een mooie structuur heeft.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Cabernet sauvignon (85%), aangevuld met cabernet-franc (15%) staan aan de basis van deze verkwikkende rosé uit het geliefde Entre-deux-Mers gebied, die door een opvoeding ‘sur lie’ een mooie structuur heeft.

Proefnotitie

Deze rosé van dertig jaar oude stokken cabernet sauvignon (85%), aangevuld met cabernet-franc (15%). Zachtroze kleur. De smaak is mooi droog met tonen van citrusfruit, framboos en rode bosvruchten. Heerlijk zuiver en prachtig in balans!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Ideale rosé als verfrissend aperitief of als begeleider van mulfilet, carpaccio van zalm, salade met octopus en charcuterie.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Bordeaux rosé

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Fontenille

Al vele jaren kennen wij Stéphane Defraine. Maar eigenlijk kent iedereen in Bordeaux deze charmante en goedlachse Belg. In zijn oude functie van adviserend oenoloog maakte hij vele vrienden. Stéphane had een grote missie: het terugbrengen van kwaliteit in het door hem zo geliefde Entre-deux-Mers-gebied en de streek zodoende weer tot leven brengen. Dankzij zijn vlijt, kennis en passie lukte dit hem ook in belangrijke mate. In 1989 kocht Stéphane zijn eigen domein in het hart van de Entre-Deux-Mers, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Zijn wijnen gelden inmiddels als maatstaf voor het gebied en worden bejubeld tot ver buiten Bordeaux.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Vol van smaak 

Stéphane Defraine verliet België, ging naar Bordeaux en kon in 1989 het Château de Fontanille overnemen, een unieke terroir. De zalmkleurige rosé is bij aanvang ingetogen, maar geeft zich na een tijdje bloot, met een geur van kersen, gele paprika, laurier en drop. Een eetrosé om op te kauwen, vol van smaak, met lichte tanninen en een zachte afdronk. De rosé is gemaakt van de klassieke druiven die in Bordeaux voorkomen: cabernet franc, merlot en cabernet-sauvignon. - Klazien Vermeer

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven