Barsac - Sauternes
Barsac - Sauternes

2016 Barsac - Sauternes - Château Gravas

Château Gravas 0.75l

23

75

per fles

De sémillon- en sauvignondruiven komen mooi tot ontwikkeling dankzij de kenmerkende laag kiezels, de zogenaamde 'graves'. De botrytis cinerea, de zogenaamde edele rotting, zorgt voor indroging van de druiven en concentratie van suikers en zuren.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De sémillon- en sauvignondruiven komen mooi tot ontwikkeling dankzij de kenmerkende laag kiezels, de zogenaamde 'graves'. De botrytis cinerea, de zogenaamde edele rotting, zorgt voor indroging van de druiven en concentratie van suikers en zuren.

Proefnotitie

De neus is fris en tegelijkertijd ook rijk met tonen van verse abrikoos, perzik en een vleugje honing. De smaak is zwoel en edelzoet, maar bezit tevens mooie zuren en een zachte verfijnde finale.

Schenkadvies

Nu tot 2035+, 10-12°C

Serveer met

Heerlijk bij wat peer met gorgonzola of abrikozentaart. Ook een genot bij foie gras op toast.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Sauternes

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Dessertwijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Sauvignon blanc (wit), sémillon/semillon (wit)

Domeininformatie

Château Gravas

Sinds 1850 zwaait de familie Bernard de scepter op dit château, dat zijn naam dankt aan de kenmerkende laag kiezels ofwel ‘graves’ in de wijngaard. Hierdoor is de warmte- en waterregulering er op natuurlijke wijze perfect geregeld en komen de sémillon en sauvignon er mooi tot ontwikkeling. Gelegen tussen grootheden als Doisy-Daëne en Coutet biedt Château Gravas bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven