Atlántico - Ribeiro
Atlántico - Ribeiro
Alle wijnen

2020 Atlántico - Ribeiro - Bodegas El Paraguas

Bodegas El Paraguas 0.75l

19

95

25.50

per fles

Een assemblage van treixadura, albariño en godello. De druiven worden los van elkaar bij optimale rijpheid geoogst. De eerste twee vergisten en rijpen sur lie op kleine roestvrijstalen tanks. De godello krijgt een opvoeding op barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een assemblage van treixadura, albariño en godello. De druiven worden los van elkaar bij optimale rijpheid geoogst. De eerste twee vergisten en rijpen sur lie op kleine roestvrijstalen tanks. De godello krijgt een opvoeding op barriques.

Proefnotitie

Assemblage van treixadura, godello en albariño van hooggelegen wijngaarden. De opvoeding die deels op cuve en deels op barriques is gedaan, resulteert in een gastronomische wijn met zowel rijkdom als een mooie frisheid.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 10-12°C

Serveer met

Gegrilde zeebaars met gestoomde groenten.

Details

Streek

Galicië

Herkomst

Ribeiro

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Godello (wit), treixadura (wit), albariño/alvarinho (wit)

Domeininformatie

Bodegas El Paraguas

Verscholen in de DO Ribeiro vinden we een heel kleine producent, genaamd Bodegas El Paraguas. Eigenaren zijn twee vrienden Felicísimo Pereira en Marcial Pita, die uit de regio komen en hun sporen al vele jaren geleden hebben verdiend in de wijnwereld. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien hebben beide vrienden ook nog ander werk, maar ze delen nu eenmaal een passie voor de witte wijnen uit Ribeiro, die volgens hen tot de allerbeste ter wereld horen. En dat willen ze aan de wereld laten zien. Het klinkt chauvinistisch, maar de heren hebben een punt. Hun wijnen zijn GEWELDIG! Het project, zoals ze het zelf noemen, start in 2011, wanneer ze de garage van Felicísimo ombouwen tot wijnkelder. Een kleine en simpele plek, maar zeer functioneel en voorzien van de meest moderne apparatuur. De vijf hectare wijngaarden komen uit de familie van Felicísimo, aangeplant na de phylloxera-plaag en hun oorsprong dateert van meer dan honderd jaar geleden. De beste oude stokken werden gebruikt om nieuwe stekken te kweken, maar ook andere interessante druivensoorten werden aangeplant. De wijngaarden liggen op verschillende hoogten, met verschillende ligging ten opzichte van de zon en verschillende bodemprofielen, wat de benodigde variatie geeft. De ligging aan de rivier de Avia, die hier uitmondt in de Miño, is ideaal; de mooiste plek van het gebied. De complexiteit komt dus uit de wijngaard. Felicísimo laat de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. Al het werk gebeurt er met de hand en alles puur natuur.

Regioinformatie

Galicië

De prachtige autonome regio Galicië ligt in de uiterste noordwestelijke hoek van Spanje aan de kust, tegen Portugal aan. Het is er heel groen en grillig, met kenmerkende fjord-achtige riviermondingen die lokaal ria’s heten. Het zeeklimaat is koel en vochtig, met meer dan 1300 millimeter neerslag per jaar. Galicië heeft twee belangrijke wijnstreken: Rías Baixas in het uiterste zuidwesten en iets meer landinwaarts Valdeorras. Uit deze streken komen witte wijnen die tot de top van Spanje behoren. Ze worden gemaakt van authentieke druivenrassen als albariño en godello. Door de nabijheid van Portugal lijken veel wijnen qua stijl veel meer op Portugese dan andere Spaanse wijnen. Ze zijn delicater, aromatischer en frisser: perfect bij de schaal- en schelpdieren die bij de Galicische keuken horen. De albariño is dankzij zijn kleine formaat en dikke schil goed bestand tegen het klimaat.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven