Apremont '1248' - Vin de Savoie
Apremont '1248' - Vin de Savoie

2021 Apremont '1248' - Vin de Savoie - Domaine Genoux

Domaine Genoux 0.75l

19

50

per fles

Vernoemd naar de immense aardverschuiving die in het jaar 1248 plaatsvond. In 1919 plantte grootvader Genoux de jacquère aan op het ‘puin’ van deze aardverschuiving.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Vernoemd naar de immense aardverschuiving die in het jaar 1248 plaatsvond. In 1919 plantte grootvader Genoux de jacquère aan op het ‘puin’ van deze aardverschuiving.

Proefnotitie

De neus is zuiver met florale tonen, wilde kruiden en citrusfruit. De gevleugelde uitspraak ‘gebottelde berglucht’ is hier dan ook op zijn plaats. De smaak is fris en elegant met een mooie concentratie en prachtige lengte op de minerale afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Details

Streek

Savoie

Herkomst

Vin de Savoie - Apremont

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

11,5%

Druivenras

Jacquère (wit)

Domeininformatie

Domaine Genoux

Eigenaren van Château de Mérande zijn André en Daniel Genoux, zesde generatie wijnmakers, die alles uit de bijzondere wijngaarden proberen te halen. Deze zijn gelegen op steile hellingen en beplant met enkel autochtone druivensoorten als mondeuse, altesse en jacquère. De waardering voor de rijke historie, lokale traditie en oog voor de natuur moesten in hun missie voorop staan. Sinds 2000 zijn verlaten percelen opnieuw beplant met de lokale druivenrassen. In 2009 is het domein biologisch gecertificeerd en wordt er vol overtuiging biologisch-dynamisch gewerkt in de wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Ook in de kelder kiezen ze voor een heel pure benadering: door perfect rijpe druiven te oogsten is de interventie hier minimaal. Château de Mérande is schitterend gelegen aan de voet van de Franse Alpen in de ‘Combe de Sa­voie’ bij het dorpje Arbin, aan de rivier de Isère. Het domein beslaat twaalf hectare wijngaarden. Zeven hectare is beplant met de blauwe mondeuse. Door de ligging en zonrijke expositie van de steile wijngaarden rondom het dorp wordt deze druif hier perfect rijp. Twee hectare is beplant met roussanne, die zijn grote reputatie heeft opge­bouwd in de noordelijke Rhône, maar hier zijn ei­gen herkomstbenaming heeft, Chignin-Bergeron. De rest van de wijngaarden staat aangeplant met de druiven jacquère, altesse (voor de roussette de Savoie), wat gamay noir à jus blanc en de bijna vergeten persan. Alle wijnen zijn spatzuiver, bezitten een verkwikkende zuurgraad, maar zijn daarnaast gul en rijk!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven