7 Terroirs riesling trocken - Nahe
7 Terroirs riesling trocken - Nahe

2021 7 Terroirs riesling trocken - Nahe - Gut Hermannsberg

Gut Hermannsberg 0.75l

16

50

per fles

Een nieuwe, revolutionaire wijn gemaakt in de stijl van Just Riesling, afkomstig van zeven VDP Grosse Lagen (grand cru) akkers. Deze minerale riesling wordt spontaan vergist en rijpt enkele maanden op de lies.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een nieuwe, revolutionaire wijn gemaakt in de stijl van Just Riesling, afkomstig van zeven VDP Grosse Lagen (grand cru) akkers. Deze minerale riesling wordt spontaan vergist en rijpt enkele maanden op de lies.

Proefnotitie

Een zeer elegante, maar tevens krachtige wijn waarmee Gut Hermannsberg de riesling naar een ongekende hoogte tilt. Een verscheidenheid aan expressieve smaken, opvallend sappig, mineraal, tonen van grapefruit, licht rokerig en floraal.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 8-10°C

Serveer met

gerechten met witvis, bij sushi of een salade.

Details

Streek

Nahe

Herkomst

Nahe

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Riesling (wit)

Domeininformatie

Gut Hermannsberg

De spectaculair gelegen wijngaarden van Gut Hermannsberg worden beschouwd als de beste rieslingwijngaarden van de Nahe. Ze vinden hun oorsprong in het Pruisische Rijk. In 1902 werd in opdracht van de Prins van Pruisen de steile, rotsachtige Hermannsberg klaargemaakt om er de eerste rieslingwijngaarden aan te planten. De 30 hectare wijngaarden van dit wijndomein waren vele jaren in handen van de Duitse staat, tot het door wijnliefhebber en ondernemer Jens Reidel werd overgenomen en omgedoopt tot Gut Hermannsberg. De verwaarloosde wijngaarden werden in ere hersteld en de kelders gemoderniseerd. Onder het motto ‘grote wijnen ontstaan in de wijngaard’ worden nu karakteristieke topwijnen gemaakt waarbij de terroir bepalend is. Dat gebeurt onder leiding van keldermeester en bedrijfsleider Karsten Peter, een telg van een bekende wijnfamilie uit de Pfalz met een schat aan ervaring.

Regioinformatie

Nahe

Nahe is een klein wijngebied ten zuidwesten van de Rijn en ten westen van het wijnbouwgebied Rheinhessen. Het gebied is vernoemd naar de rivier de Nahe, die er dwars doorheen stroomt. Gelijk aan de rivier, vind je spectaculaire steile wijngaarden. De meeste wijnbouw ligt op en rond zachtglooiende heuvels. De samenstelling van de bodem verschilt enorm van gebied tot gebied, ook al liggen die gebieden dicht bij elkaar. Hierdoor zijn de wijnen uit de Nahe onderling heel verschillend. De overwegend droge witte wijnen zijn de afgelopen jaren razend populair geworden.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven