Bijzondere cuvées van Montlobre

Bijzondere cuvées van Montlobre

La Révélation, Etiquette Noire et BlancheVorige maand waren wij voor een bijzonder project op bezoek bij Domaine Montlobre. We maakten er onder andere filmopnames en tussen het filmen door in La Chapelle dwaalden mijn ogen af naar de wijnvaten die daar staan. De exclusieve cuvées van het domein hebben hier een speciale plek om te rijpen.


Deze wijnen verdienen niet alleen bijzondere aandacht, maar ook een bijzondere naam. Neem bijvoorbeeld La Révélation – voorheen Septem Quercus – waar wijnmaker Damien jarenlang in het geheim aan gewerkt heeft. Slechts zeven vaten van enkel de beste druiven prijken er in de kapel. Uiteindelijk vond Damien de perfecte assemblage van merlot, cabernet-sauvignon en cabernet franc; een openbaring – La Révélation!


En dan de monocépages van Montlobre: Etiquette Noire (merlot) en Etiquette Blanche (chardonnay). De merlot-druiven komen van kalkrijke wijngaarden omringd door het typische Zuid-Franse garrigue-struikgewas. Een groot deel van de wijn rijpt op houten vaten, om naast frisheid en finesse ook die diepgang en complexiteit in de wijn te krijgen. Deze merlot heeft daarnaast een fantastisch bewaarpotentieel. Ook van de chardonnay-druiven krijgt een flink deel een houtopvoeding die zorgt voor dat heerlijke romige in de wijn waar chardonnay-liefhebbers maar geen genoeg van krijgen.


Net als bij de andere wijnen van Montlobre geldt het principe dat hoe meer flessen je bestelt, hoe lager de prijs per fles is, én ontvang je bij een bestelling van 24 flessen een magnumfles Etiquette Noire cadeau (combineren mag)! We verwachten de wijnen eind november binnen te krijgen. Bij uw bestelling kiest u eenvoudig alvast een bezorgdatum uit! 


Bekijk de wijnen