Aan tafel met Stef Hazenbosch

Aan tafel met Stef Hazenbosch

De feestdagen staan alweer voor de deur. Tijd om met elkaar het kerstmenu samen te stellen, uiteraard met feestelijke en bijpassende wijnen! Stef Hazenbosch van het gelijknamige Haarlemse cateringbedrijf helpt ons er graag bij.

Stef: “Als jonge jongen had ik een bijbaantje in de afwas en ontdekte ik de wereld van de gastronomie. Na verschillende baantjes als kok besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en stuurde ik een open sollicitatie naar toenmalig chef-kok Jan Sobecki van Chapeau! in Bloemendaal. Mijn leergierigheid – die totaal afwezig was op school – overtuigde Jan om mij als keukenhulp aan te nemen. Een fantastische leerschool, maar na drie jaar speelde mijn nieuwsgierigheid op en besloot ik mijn grenzen te verleggen. Ik mocht aan de slag bij restaurant Rijsel in Amsterdam. Tegelijkertijd begon ik diners op locatie te verzorgen. En nu, vijf jaar later, ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen cateringbedrijf en heb ik de mogelijkheid om mijn liefde voor koken door heel Nederland uit te oefenen.”

Inspiratie van de chef
“De feestdagen zijn natuurlijk dé uitgelezen kans om extra uit te pakken in de keuken. Bij het samenstellen van een kerstmenu laat ik mij inspireren door het seizoen en de heerlijke producten die er dan te koop zijn. Als ik bij de visboer prachtige coquilles zie liggen, dan besluit ik deze mee te nemen en bedenk ik hier een gerecht omheen. Daarnaast vormt de saus altijd een belangrijk onderdeel van mijn gerechten. Mijn leermeester Jan Sobecki citeerde vaak een oud chef-kok van hem met de woorden: ‘la sauce fait le plat’, oftewel: de saus maakt het gerecht. Ik probeer daarom bij alle gerechten een mooie bijpassende saus of vinaigrette te maken.”